Du kanske har hört talas om en testobooster, även kallat testosteronhöjare. Ofta kritiseras dessa kosttillskott för att dom är verkningslösa och bara ren bluff. Men samtidigt är det många som vittnar om en ökad styrka på gymmet och allmänt högre välbefinnande. Så hur ligger det till egentligen?

Vad är en testobooster?

Raw Test är den bästa testobooster just nu

Den senaste testosteron booster jag köpt och testat, läs mer och köp den här!

En testobooster är ett kosttillskott med syfta att öka testosteron i kroppen. Anledningen är ganska självklar, en hög testosteronhalt har en stor roll inom muskeluppbyggnad. Detta är anledningen till den stora användningen av anabola steroider inom bodybuilding och liknande.

Kritiken mot testoboosters brukar ofta vara att om dom verkligen hade höjt testosteronet så hade dom varit olagliga. Och eftersom dom är lagliga kan dom omöjligt öka testosteron i kroppen. Det många missar är det faktum att en testosteron booster enbart syftar till att öka testosteron naturligt. Detta är en väsentlig skillnad.

Att väl utvald kost kan höja testosteronnivån naturligt finns det massor av studier på, så att en testosteron booster fungerar är inget konstigt. Frågan är bara hur mycket skillnad det gör och om det är värt det. Detta återkommer jag till längre ned.

Vad innehåller en testobooster?

När det kommer till testosteronhöjare så finns det väldigt många olika produkter på marknaden. Det är en väldigt lukrativ bransch och tyvärr finns det således många mindre bra produkter. Till exempel tabletter med tämligen simpla och verkningslösa ingredienser.

Några vanliga innehåll

Några ingredienser som ofta återfinns i en testobooster tack vare deras goda egenskaper för att öka testosteron är följande:

  • DAA (D-asparaginsyra)
  • Tribulus Terrestris
  • ZMA (zink och magnesium)
  • Macaextrakt
  • + Mycket annat

Är det värt att använda?

Svaret på denna fråga kan vara både ja och nej. Syftet med en testo booster är som sagt att höja testosteronnivån naturligt. Om du redan maximerar dina nivåer så gott du kan genom bra kost, träning, sömn med mera, då kommer det nog inte göra superstor skillnad.

Men om du däremot känner att du är lite dålig på vissa punkter så kan en testobooster göra att du får ut några % extra. Och inom gymträning måste man försöka klämma ut så många små % här och där som möjligt för att maximera sina resultat.

Även om man redan sköter sitt liv bra för att öka testosteronet naturligt kan det vara värt att prova en testobooster ändå. Dels för att det är kul att testa nya saker men även för möjligheten att det fungerar bra för en.

Vilken är den bästa testoboostern 2021?

Som alltid är det svårt att välja ut ”den bästa” av någonting. När det kommer till en testobooster är effekten också väldigt individuell. Därför måste man prova sig fram för att hitta något som passar just en själv. Ungefär som med en PWO.

Efter granskning av olika produkter avseende pris, innehåll och kundrecensioner har jag bildat mig en uppfattning.

RAW Test – Recension

Raw Test, den bästa testosteronhöjaren

På svenskt kosttillskott kan man köpa den enligt mig bästa testoboostern just nu. Den har just nu 17 recensioner varav 11 är toppbetyg. Innehållet är divergent vilket jag tycker är bra. Istället för att basera sig på endast en ingrediens (tex DAA) innehåller den det plus 6-7 andra intressanta ingredienser. Ska du bara välja en testobooster tycker jag det är denna du ska satsa på!

Uppdatering november 2018: Jag har nu testat RAW Test och tänkte dela med mig av en kort recension och omdöme. Jag upplevde inte någon direkt märkbar effekt under tiden jag använde den. Men det var inget jag hade förväntat mig heller. Jag skötte kost, träning och sömn väldigt bra när jag använde den och det fanns kanske inte mycket utrymme för en ökning. Och om den nu ökade min testosteronhalt med några promille eller procent så skulle jag nog ändå inte känna av det. Hur som helst så kändes det psykiskt ”kul” och motiverande att testa den. Vill du veta hur den fungerar på just dig har du inget annat val än att testa själv. Det kan troligtvis skilja sig en del från person till person.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svenskt Kosttillskott!

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!