Jag är i skrivande stund inne på min andra burk av proteinpulvret Core Protein Pro. Det är ett av de absolut renaste och kvalitativa pulvren jag testat på den svenska marknaden. Med rent menar jag att det innehåller väldigt mycket protein och lite kalorier.

Test och recension

Test, recension och omdöme av Core Protein Pro

Smaken jag köpt båda gångerna är choklad, men det finns även jordgubb, björnbär/vanilj samt naturell att välja på. Chokladsmaken är klart godkänt god, därför jag valde att köpa den igen. Detta är dock som sagt ett väldigt rent proteinpulver med minimalt av kolhydrater (socker) och fett. Så att få det lika gott som ett billigt proteinpulver är tyvärr svårt.

Men jämfört med andra rena whey 100 proteinpulver tycker jag att det smakar mycket bra och samtidigt tror jag inte någon köper det bara för att det ska vara gott, det kostar trots allt 300-400 kronor kilot.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svenskt Kosttillskott!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svensk Hälsokost!

Core Protein Pro – Näringsinnehåll

Den stora fördelen och styrkan med detta proteinpulver är att det är så rent, kanske det allra bästa ur det avseendet. Jag tror inte jag sett något annat pulver med ett proteinhalt på över 90%. De flesta proteinpulver ligger kring 70-80%.

Chokladsmaken som jag testat har 89% protein, alltså 89 gram protein per 100 gram pulver. Men till min förvåning har de två andra smakerna 90% och den naturella hela 91! Det känns nästan som att gränsen mellan detta proteinpulver och rena aminosyror som EAA är ganska liten…

Nedanför är en lista på näringsämnena per 100g:

  • Energi: 363-368 kcal
  • Protein: 89-91 g
  • Kolhydrater: 0,1-0,5 g
  • Fett: 1-1,6 g

Eftersom det i stort sett inte innehåller några kolhydrater fungerar det utmärkt som ett laktosfritt proteinpulver. Även de som lätt får lite magproblem av billigare proteinpulver kan med fördel testa Core Protein Pro.

Sammanfattande omdöme

Core Protein Pro

Som med allting finns det både för och nackdelar med Core Protein Pro.

Fördelar: Ett extremt rent proteinpulver (bäst på marknaden), perfekt för den som vill maximera proteinmängden och minimera kalorierna, till exempel vid deff och viktnedgång. Även ett bra val för den som behöver ett rent pulver p.g.a laktosintolerans eller magbesvär.

Nackdelar: Ett väldigt högt pris, det är inget bra val för en fattig student eller liknande. Det är ett av de dyraste proteinpulvren på marknaden. Dock levererar det ju även toppkvalité, vilket många andra dyra pulver tyvärr inte gör.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svenskt Kosttillskott!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svensk Hälsokost!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!