Jag har nyligen fått en ny favorit inom PWO-nischen, nämligen PWO shot! Det verkar va ett relativt nytt tillskott, då det ännu inte finns i alla kosttillskottsbutiker eller hos alla märken.

Vad är en PWO Shot?

Det är helt enkelt en färdigblandad PWO i ”shot” format. De kommer i en liten plastflaska och de flesta är på runt 6 cl men det finns även de som är 10 cl. Trots att det är en liten mängd vätska så är det väldigt potent, precis som en ”vanlig” PWO du blandar i din shaker. Det är med andra ord väldigt koncentrerat.

Innehåll

De flesta PWO shot har runt 200-300 mg koffein. Det är en relativt hög dos men ändå ganska standard när det kommer till Pre Work Out.

Vidare innehåller de vanligtvis de klassiska ingredienserna som Beta-alanin, L-citrullin, L-teanin med mera. Så trots att det bara är en liten shot så får du i dig allt du behöver för ett extra fokuserat och intensivt träningspass!

Bästa PWO Shots att köpa?

Här listar jag några bra köp av shots på den svenska marknaden:

Star Nutrition

Bästa PWO Shot just nu

En shot på 6 cl som innehåller bland annat 200 mg koffein och 2000 mg beta alanin. Väldigt prisvärda, speciellt om du köper dem i storpack!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

Chained Nutrition – Off The Hook PWO-Shot

En bra PWO i miniformat

En shot på 6 cl med 200 mg koffein.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

Viking Power – Viking Shot

Viking Shot, en bra pre workout

Hos MMSports finns denna lite större shot på 10 cl med hela 300 mg koffein.

Klicka här för att läsa mer och köpa på MMSports!

Fördelar med PWO’s i shotformat

Det som jag direkt gillade med denna ”uppfinning” är smidigheten. Det är visserligen inte jätteomständligt att fylla sin shaker med pre workout pulver, men det är ändå så mycket enklare att bara ta med sig en liten flaska. I vissa lägen är det helt klart mycket smidigare, som tillfällen då man inte kan ha mycket packning med sig, kanske ska man till träningen efter jobb/skola. Vidare kanske man bara har en shaker och den vill man prioritera för BCAA/EAA eller proteinpulver.

Men den allra största fördelen enligt mig är nog när man är ute och reser. Jag har rest en del senaste åren och det är alltid lite svårt att få med sig så mycket kosttillskott som man vill. Det brukar bli att jag prioriterar endast proteinpulver. Men med så här små och smidiga shots är det bara att slänga ner några i väskan! Tänk dock på att det är en vätska och har ni inget incheckat bagage så måste ni visa upp dem i säkerhetskontrollen. En bra grej är att de flesta är under gränsen för vätskor på flyg (10 cl) så det är inga problem att ta med sig.

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!