Kalorifria nudlar är lite som en skänk från ovan vid deff eller när man har en tight kaloribudget. Man kan trycka i sig massor med volym utan att man får i sig någon betydande mängd kalorier. Marknaden för nudlar utan kalorier är ganska stor idag och de flesta kosttillskottbutiker erbjuder produkten. Eftersom jag är lite nördig när det kommer till kosttillskott så har jag testat flera olika märken av kalorifria nudlar.

Bästa kalorifria nudlarna – Star Nutrition Diet Noodles

Kalorifria nudlar star nutrition.För det första ska jag säga ett det är inte jättestor skillnad mellan de olika sorterna av nudlar utan kalorier. Dom smakar ganska likt, bästa beskrivningen enligt mig är: plastigt, tomt, smaklöst och innehållslöst. Det låter ju inte så kul men samtidigt, hur speciellt smakar vanliga nudlar eller pasta egentligen? Självklart godare men det är ju ingen smaksensation i sig. Blandar du sedan ner dessa kalorifria nudlar i en god gryta eller liknande så fungerar det riktigt bra. Och sedan så är ju den självklara anledningen att man äter dessa just att dom är i stort sett kalorifria.

Anledningen till att just Star Nutritions fitness nudlar vann var tack vare formen. Dessa nudlar utan kalorier var märkbart mycket tjockare är de andra sorterna jag testade.

Precis som alla andra sorter är detta glutenfria nudlar. Man kan även i stort sett säga att det är nudlar utan kolhydrater. Kolhydratshalten i dessa nudlarna är endast 0,6 gram/100 gram. Kaloriinnehållet är det som imponerar mest, endast 8 kcal/100g! Läs mer och köp här!

Nudlar utan kalorier.

Star nutrition kalorifria nudlar och kycklinggryta!

Conscious Chef – Diet Noodles

glutenfria nudlar

Conscious Chef diet nudlar

Dessa kalorifria nudlar från Conscious Chef var mycket smalare i formen jämfört med Star Nutritions nudlar. Smakade ganska likt, kanske en aning mer plastigt. Precis som med alla andra nudlar utan kalorier så mättar dessa inte så bra i längden. Så det är att rekommendera att äta en relativt stabil gryta eller liknande till nudlarna. Så du inte äter dessa kalorifattiga nudlar tillsammans med något annat kalorisnålt, t.ex. en sallad.

Detta är också helt glutenfria nudlar och i stort sett utan kolhydrater. Innehåller 8 kcal/100g

OBS Uppdatering 15 juli -17: Dessa nudlar är tyvärr slut.

Body Science Kalorifria nudlar

Body Science kalorifria nudlar.

Body Science nudlar, läs mer och köp här!

Även Body Science erbjuder nudlar utan kalorier. Dom påminner ganska mycket om Conscious Chef ovan. Dessa är också glutenfria nudlar med i stort sett 0 kolhydrater. Innehåller också 8 kcal/100g.

Dessa nudlar innehåller glukomannan som börjat användas mer och mer inom viktnedgång på senaste. Glukomannan har använts i Asien i över 1500 år.

Tillagning och recept

Tillagningen är likadan för alla olika kalorifria nudlar. Du tar först ut dom ur paketet och sköljer av dom ganska mycket. (Dom ligger i en ganska illaluktande vätska först). Sedan kan man använda dom som dom är, kalla och okokta, i en maträtt. Men det går också bra att koka dom, anvisad tid är då cirka 2-3 minuter. Detta är vad jag brukar göra och det blir riktigt bra.

Såvitt jag vet finns det inget specifikt recept med kalorifria nudlar. Det man brukar göra istället är helt enkelt att man ersätter pasta/ris/vanliga nudlar med dessa.

Fitness nudlar.

Jag erkänner att jag absolut inte är någon mästerkock. Men såhär kan ett recept med kalorifria nudlar se ut.

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!