Att träna med en PWO är sedan länge mycket populärt i gym-världen. En av de absolut mest grundläggande ingredienserna i en pwo är såklart koffeinet. Det är inte konstigt heller då koffein är ett av få tillskott som har grundligt bevisade effekter. Men blir mer alert, ”motiverad” och uthållig.

Det finns dock några nackdelar som till exempel att det kan va svårt att sova om man tar det sent på dagen. Vissa personer vill också undvika koffein i allmänhet. Jag personligen älskar koffein har bitvis nog överkonsumerat det, i form av kaffe, pwo, energidrycker med mera. På senare år har jag försökt minska intaget samt så har jag under perioder använt koffein bara 1-2 gånger i veckan.

Fördelar med en PWO utan koffein

Bortsett från koffeinet så finns det många andra bra ämnen i en pwo som man kan vilja komma åt. Problemet är då att nästan alla Pre work out produkter på marknaden innehåller just koffein. Därför började jag för ett tag sen att leta efter just en pwo utan koffein.

Fördelen är att du kan ta den även sent på kvällen eller under perioder då du inte vill få i dig just koffein. Dessa produkter kan även kallas för ”stimfri pwo”.

Test av Dr. Jekyll

En bra PWO utan koffein

Jag köpte förra året en burk stimfri pwo vid namnet Dr Jekyll från ProSupps. Jag var riktigt nöjd med denna burken. Trots avsaknad av koffein så fick jag en bra sorts uppiggande effekt, om än såklart lite annorlunda mot en vanlig pre work out produkt.

En av mina favoritingredienser i en pwo är beta alanine och det finns det så även i Dr Jekyll, 1600 mg i en normal portion. Det finns även kreatin, L-tyrosine och Ashwagandha. Utöver detta flera andra intressant ämnen.

Mitt övergripande omdöme är helt klart godkänt. Självklart är en ”vanlig” pwo att föredra, men som ett komplement de gånger eller perioder man vill undvika koffein så är det ett utmärkt alternativ!

Tyvärr verkar denna burk knappt säljas i Sverige längre, jag har i alla fall inte hittat den i någon butik. När jag köpte den förra året var det från Gymgrossisten.

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!