Core whey protein

Detta är det hittills godaste proteinpulver jag druckit!

Uppdatering 25 okt. 2019: Detta är fortfarande ett av mina favoritproteinpulver, men jag föredrar just nu Core Protein Pro istället!

Mitt senaste köp av proteinpulver var Core Whey Protein från Svenskt Kosttillskott. Jag har faktiskt aldrig testat Core Whey Protein så det var på tiden nu och jag blev verkligen positivt överraskad.

Eftersom jag gillar choklad tänkte jag välja det, men det fanns en häftig smak ”chocolate peanut butter” (alltså choklad och jordnötssmör) som jag valde. Jordnötssmör är ju också extremt gott enligt mig. Hur smakade det? Jo, det tog min 1:a plats som det godaste proteinpulvret 2016, 2017, 2018 och 2019.

Core Whey Protein, test och recension

Test, recension och omdöme

Så här ser de nya förpackningarna ut (bild från 2019).

Detta är ett proteinpulver som klassas som ett whey 80 och är således billigt och har inte superhög kvalité som vissa dyrare whey 100 och liknande proteinpulver. Skillnaden mellan ett dyrt och ett billigt proteinpulver är generellt sett inget att bry sig om enligt mig. Det man förlorar i innehåll tar man igen prismässigt med råge i ett billigt proteinpulver.

Core Protein innehåller 370 kcal och 75 gram protein per 100 gram. Det kostar 159:- styck och kommer i förpackning om 1 kg.

Klicka här för att läsa mer och köpa!

Det är ett relativt kalorisnålt whey 80 pulver vilket är extra bra till exempel under deff. Många whey 80 ligger närmare 400 kcal/100 gram. Är man ute efter ett bra, billigt och riktigt gott proteinpulver är detta ett utmärkt val.

Godaste proteinpulvret att blanda med kvarg!

Core Whey proteinpulver med kvarg.

Att blanda Core Whey Protein med kvarg är riktigt gott och nyttigt.

En av mina fetisher är att blanda kvarg och proteinpulver. Använder man lågfettskvarg blir det riktigt kalorisnålt, proteinrikt och riktigt gott. Jag köper nästan alltid chokladsmak då jag tycker det är riktigt gott proteinpulver. Kvarg och proteinpulver blandningen blir då nästan som en sorts chokladpudding.

Men med Core Whey Protein’s smak ”chocolate peanut butter” blir det enligt mig helt fantastiskt gott, det smakar typ som jordnötssmör! Och jordnötssmör är ju något som är oerhört kaloririkt och absolut inget man kan äta under deff (jag deffar just nu därför jag ofta anmärker på det). Men genom att göra denna blandning av kvarg med proteinpulver kan man äta något som påminner om jordnötssmör i smaken men är fruktansvärt nyttigt.

Hur står sig Core Whey Protein mot liknande proteinpulver?

Core protein är som sagt ett whey 80 pulver och bland dessa är det väldigt hög konkurrens och mycket prispressat. Så det är faktiskt inte så stor skillnad mellan olika billiga whey 80. De flesta ligger runt 150-160kr/kg och har ett kaloriinnehåll på runt 380-400kcal/100g och en proteinhalt på cirka 75%. Dock är Core Whey Protein aningen kalorisnålare med sina 370kcal/100g

Eftersom alla är så lika är de viktigaste faktorerna smaken och helheten. Det bästa är helt enkelt att testa sig runt lite tills man hittar det man tycker är det godaste proteinpulvret. Vare sig man är ute efter ett proteinpulver för muskelökning eller viktminskning fungerar ett vanligt whey 80 utomordentligt bra.

Klicka här för att läsa mer och köpa!

(Spana även in min stora artikel med de bästa proteinpulver enligt mig).

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!