De senaste två-tre veckorna har jag testat Ripped Hardcore från Chained Nutrition. Ripped Hardcore kommer i tablettform och ska öka din fettförbränning enligt reklam och marknadsföringen. Detta skall tas med en nypa salt men produkten är ändå intressant av andra anledningar.

Klicka här för att läsa mer och köpa hos Gymgrossisten!

Ökar Ripped Hardcore verkligen ens fettförbränning?

Ripped Hardcore finns hos Gymgrossisten.

Denna produkt finns endast hos Gymgrossisten och det är löpande 2-för-1 rabatt där. Läs mer och köp på Gymgrossisten.

Som jag nämnde ska man ta reklam och marknadsföringen för Ripped Hardcore med en nypa salt. Detta gäller ju även en stor del av all reklam inom kosttillskottsindustrin (och övrig reklam för den delen…)

Men med detta sagt så är det faktiskt sant att Ripped Hardcore ökar ens förbränning. Det man ska ta med en nypa salt är dock att det skulle vara något ”magiskt” med produkten och att den skulle ge stora resultat. Produkten ökar som sagt din förbränning men det är endast marginellt. Anledningen till detta är innehållet som består av bland annat koffein och starka kryddor. Att koffein och starka kryddor höjer ens kroppsvärme/förbränning finns det många studier på, till exempel dessa två:

Metabolic effects of caffeine in humans
Effect of chili pepper and metabolic rate

Men som sagt är effekten väldigt liten sett till helheten. Är man ute efter att gå ner i vikt är det allra viktigaste att ligga på ett kaloriunderskott. Detta gör man lättast genom att ändra sin kost.

Det påstås även att Ripped Hardcore ska ge en hungerdämpande effekt men det är inget jag har känt av. Om det verkligen gör det tror jag att effekten är ganska liten.

Använda Ripped Hardcore som PWO

Anledningen till att jag köpte produkten är som ni kanske förstår inte för att jag ville ha en ”fettförbrännare”. Jag var istället mer intresserad av dess innehåll som PWO. Ripped Hardcore innehåller hela 293 milligram koffein per kapsel. Koffein är som säkert många vet huvudinnehållet i de flesta pre workout tillskott.

Ripped Hard core kapslar.

Ripped Hardcore existerar som kapslar med hela 293 mg koffein per kapsel.

Eftersom jag är ganska koffeintålig så har jag använt två kapslar som PWO innan mina senaste gympass. Effekten är helt klart stark, nästan 600 mg koffein gör dig taggad. Dock är inte effekten lika bra som i en renodlad PWO, till exempel Mutant Madness. I en klassisk PWO finns det förutom koffein ofta många andra ämnen som förbättrar effekten, till exempel Beta Alanine och L-arginin.

Så effekten jag fick ut av Ripped Hardcore som en PWO var främst en koffeinkick. Det är inte fy skam det heller, men frågan är hur stor skillnad det hade varit mot att bara ta rena koffeintabletter. Hade produkten varit dyr hade det knappast varit värt det, men nu är det faktiskt en löpande 2 för 1 rabatt på Gymgrossisten, två burkar kostar 279:-.

Fördelar

Att använda Ripped Hardcore som en PWO har fördelen att tillskottet är i kapselform. Detta gör det väldigt enkelt att ha med sig och ta innan gympasset. Om man använder sig av till exempel aminosyror innan och efter plus en PWO blir det ju flera shake att ta med sig om man tränar efter skola/jobb.

Även om produkten är lite hypad så har den en viss effekt på förbränningen och främjar på så sätt viktnedgång. Även om den fysiska effekten är väldigt liten så ska man inte underskatta den psykiska effekten av att man känner att man gör allt man kan för att optimera och maximera sina resultat. Man kan helt enkelt bli allmänt mer taggad på gymmet och att fortsätta köra en hård deff om man använder sig av ett tillskott som ökar förbränningen. Jag har tidigare nämnt denna psykologiska effekt av kosttillskott och det är något jag själv starkt tror kan ge resultat.

Nackdelar

En direkt nackdel är att produkten inte har så stor inverkan på ens förbränning och vikt som vissa kanske tror efter att ha sett reklam för den. En annan nackdel är att om man använder den som en PWO så är den inte i samma klass som en riktigt bra klassisk PWO.

Ripped Hardcore sammanfattning

Sammanfattningsvis är Ripped Hardcore en produkt som kan ge någon liten extra procent effekt vid deff och viktnedgång. Denna effekt är väldigt liten och den absolut största faktorn är ens kosthållning. Dock kan den istället ge en mycket stark psykologisk effekt vilket inte ska underskattas. Ripped Hard core kan med fördel användas som PWO och eftersom den kommer i tablettform är den enkel och smidig att ta med sig.

Det kanske inte är det bästa och mest nödvändiga kosttillskottet som man använder året om. Men det kan helt klart vara kul och värt att prova nån gång.

Ripped Hardcore finns bara att köpa hos Gymgrossisten och det är en löpande 2 för 1 rea. Priset är 279:- för 2 burkar, alltså 140:- styck.

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!