Som jag nämnde i förra inlägget har jag inte tränat så seriöst den senaste tiden. Därför har jag även varit ganska inaktiv här på kosttillskottguiden.se.

Lite bakgrund

Jag började träna på gym 2010 och körde relativt seriöst till ungefär 2015. Efter det har jag haft lite annat fokus, men jag har såklart fortsatt träna, men på en lugnare nivå. Vintern 2017/2018 bodde jag utomlands och körde en seriösare bulk, vilket var roligt och gav bra resultat. Det är nästan 1,5 år sedan nu. Jag har försökt träna i snitt kanske 2 gånger per vecka sedan dess, men periodvis har det gått många veckor utan någon som helst träning.

När man inte har några specifika mål med sin träning är det också väldigt svårt att motivera sig till 100% och träningsintensiteten och resultaten blir därefter. Det är lite skrämmande hur mycket man tappar efter ett långt uppehåll, även fast jag försökt underhållsträna lite.

Men hur som helst, denna sommaren bestämde jag mig för att ta tag i gymträningen igen och köra hårt. Jag hade såklart några kilo extra så jag började deffa i maj. Förhoppningen var att kunna börja en bulk i juli, men att deffa på sommaren är inte så lätt med alla frestelser… Så det drog ut på tiden och jag hade nog behövt deffa tills augusti/september för att vara nöjd. Men jag planerar att resa iväg i början på september och då kommer det bli svårt att träna mycket. Därför bestämde jag mig för att börja bulken förra veckan (24 juli).

De kosttillskott jag använder nu

Jag köpte hem en stor låda från Svenskt Kosttillskott samt några grejer från Gymgrossisten.

Nya kosttillskott

Det första jag börjar med på morgonen är 5 gram kreatin. Jag använder Star Nutrition Creatine Monohydrate. Jag gillar det mer än t.ex. det från Svenskt Kosttillskott eftersom det blandar sig mycket lättare och snabbare. Kreatin är billigt och du bör välja monohydrat, det finns inget som tyder på att dyrare varianter med avancerade namn är bättre.

Periodvis köper jag även en vitaminsmoothie från t.ex. Brämhults som jag dricker ca 2 dl av varje morgon. Jag är lite dålig på att få i mig massvis med frukt och grönt så det är en enkel lösning. Man kan ju även ta multivitamintabletter, men jag föredrar något att dricka.

Vid gympassen tar jag 10 gram EAA före och efter. Det går såklart bra med BCAA också, men just nu kör jag EAA. Aminosyror tas upp snabbare och ger lite bättre effekt enligt vissa studier. Min mage uppskattar dem också mer än proteinpulver.

Precis efter gympasset när jag dricker 10 gram EAA äter jag 1-2 riskakor. Detta är något nytt jag börjat med. Syftet är att få i sig snabba kolhydrater direkt efter träningspasset vilket ska vara gynnsamt.

Vid middagen tar jag 2 tabletter tribulus terrestris. Tribulus är en så kallad testobooster och jag ska testa och se om jag märker någon skillnad. Läs min nya recension av Tribulus 90 här!

Någon gång på kvällen tar jag 1-2 kapslar omega 3. Undantag om jag samma dag ätit fet fisk, t.ex. sill.

Någon timme innan jag lägger mig tar jag 1-2 kapslar ZMA. Det sägs vara extra fördelaktigt att ta på kvällen då magnesium hjälper en somna lättare.

Detta är allt jag använder mig av på daglig basis. Men före vissa viktiga/roliga gympass tar jag en Pre Workout ca 30 min innan. Detta då för att tagga till lite extra och orka mer. Sen har jag även två olika sorters bra proteinpulver som jag kan dricka de dagar jag känner att jag fått i mig för lite protein. Det är även gott att blanda dem med kvarg och lite vatten.

I nästa inlägg tänkte jag dela med mig av mitt träningsschema, som jag är väldigt nöjd med!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!