Artikeln senast uppdaterad 13 oktober 2018.

Att ha en snygg träningsväska när man går till gymmet kommer inte göra att man blir större och starkare, men det är ändå kul att se bra ut och vara trendig. Tränar man och är på gymmet många gånger i veckan blir ju kläder och träningsväska ens outfit. Så varför inte skaffa dig en snygg och trendig sportbag? Dessutom har en speciellt framtagen gymväska extra bra funktionalitet för just dig som gymmar och/eller tränar mycket!

Träningsväska Topp 3

I tabellen nedan har jag gått igenom alla gymbutikers utbud av träningsväskor. Många väskor finns hos flera butiker, men är billigare på ett ställe, detta har jag tagit hänsyn till. Förutom pris har jag även letat efter specifikt en snygg träningsväska.

Better Bodies - bästa alternativet!
Den bästa sportbag just nu.
Från Better Bodies kommer det en riktigt snygg träningsväska. Detta hade varit mitt personliga val om jag varit ute efter en ny gymväska. Gjord i slitstarkt material med många olika fack.Läs mer och köp på Svenskt Kosttillskott.
Under Armour gymväska
Gymväska från under armour.
En snygg och stilren väska från Under Armour. Separat och ventilerat ytterfack för skor.Läs mer och köp på Gymgrossisten.
GASP Duffel Bag - Lyxalternativet
En gymväska från GASP.
Vill du ha en riktigt snygg och bra gymväska är detta valet för dig. Dyrare men högre kvalitet.Läs mer och köp på Svenskt Kosttillskott.

Kolla in utbudet själv

Vill du kolla in hela sortimenten på träningsväskor själv kan du göra det:

Träningsväskor på Svenskt Kosttillskott
Träningsväskor på Gymgrossisten
Träningsväskor på MM Sports

Vad är egentligen en träningsväska?

En träningsväska kan kallas för många saker:

  • Sportbag
  • Sportväska
  • Gymväska

Därför kan det vara lite svårt att veta just vad man ska söka efter. Men generellt så betyder alla ord samma sak. En träningsväska är helt enkelt (ganska självklart) en väska du har just till och från dina träningspass. Det finns många fördelar med att ha en specifik träningsväska istället för en “vanlig”.

Fördelar med en speciellt framtagen träningsväska

Den största fördelen med renodlade träningsväskor är deras extra funktionalitet. Till exempel har de ofta massa extra och smarta fack. Till exempel ett specialfack för just träningsskorna. Detta är väldigt smart då ens träningsskor annars riskerar att förpesta resten av väskans innehåll.

Min träningsväska just nu.

Att använda en vanlig tygväska för gymmet kan vara en nackdel då du endast har ett fack.

Har man en vanlig väska eller bag är det ofta ett mindre antal fack. Kanske är det bara en tygväska med endast ett stort fack. Detta blir en stor nackdel vilket jag själv har upplevt. En annan nackdel med att använda sin vanliga väska som träningsväska är att du blandar dina övriga tillbehör med ofta illaluktande träningskläder. Du riskerar att spilla ut eventuellt proteinpulver eller PWO på dina övriga grejer, till exempel skolböcker om du pluggar.

Gymväska – endast för gymmet?

De träningsväskor jag presenterat i min Topp 3 här ovan kan sägas vara renodlade gymväskor. Självklart kan man som många gör använda sin gymväska som en allmän träningsväska. Det som utmärker en gymväska är dels märket. Klassiska gym-märken som Better Bodies, Under Armour och GASP gör helt enkelt renodlade gymväskor. Ett annat utmärkande drag för en gymväska är att dom sällan är jättestora. Detta för att man inte har sådär jättemycket utrustning när man gymmar. Det räcker ju med träningskläder, skor och kanske lite kosttillskott. En sista sak som brukar utmärka en gymväska är färgen, nästan alla är svarta.

Sportbag/sportväska för olika sporter

En renodlad sportbag är mer anpassad till folk som sysslar med klassiska lagsporter, till exempel hockey och fotboll. Det som då utmärker en sportbag är att dom kan vara väldigt stora ibland. Till exempel en sportbag för hockeyspelare kan ibland vara riktigt stor. Detta för att få plats med allt materiel och utrustning som används i hockey. En sportbag kan även kallas sportväska.

Hur viktigt är det egentligen med en snygg träningsväska?

Hur viktigt det är med en snygg träningsväska är självklart upp till var och en. Men precis som man vill se bra ut i “övriga” livet vill man nog även se bra ut när man går till och från gymmet. Det är inget fel med det och något helt naturligt.

Träningsryggsäck?

Är man istället ute efter en träningsryggsäck att bära på ryggen finns det inte lika många alternativ. GASP väskan i Topp 3 tabellen går dock att använda som en träningsryggsäck.

träningsryggsäck från hummel

Vill du hellre bära väskan på ryggen är detta ett utmärkt alternativ från hummel. Läs mer och köp på Gymgrossisten!

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

Få en gratis e-bok!

Är du också nördigt intresserad av kosttillskott? Skriv upp dig på nyhetsbrevet för att få ett
gratis exemplar av min e-bok samt meddelande om när nya artiklar kommer eller annat intressant händer inom kosttillskottsvärlden!