Att ha en snygg träningsväska när man går till gymmet kommer inte göra att man blir större och starkare, men det är ändå kul att se bra ut och vara trendig. Tränar man och är på gymmet många gånger i veckan blir ju kläder och träningsväska ens outfit. Så varför inte skaffa dig en snygg och trendig väska? Dessutom har en speciellt framtagen gymväska extra bra funktionalitet för just dig som gymmar och/eller tränar mycket!

Träningsväska Topp 3

I tabellen nedanför har jag gått igenom flera gymbutikers utbud av träningsväskor. Förutom pris har jag även letat efter specifikt en snygg träningsväska.

Better Bodies - bästa alternativet!
Den bästa träningsväskan just nu.
Från Better Bodies kommer det en riktigt snygg träningsväska. Detta hade varit mitt personliga val om jag varit ute efter en ny gymväska. Gjord i slitstarkt material med många olika fack.Läs mer och köp på Svenskt Kosttillskott eller Gymgrossisten!
Under Armour gymväska
En gymväska från Under Armour
En snygg och stilren väska från Under Armour. Separat och ventilerat ytterfack för skor.Klicka här för att läsa mer och köpa på Svenskt Kosttillskott!
GASP Duffel Bag - Lyxalternativet
GASP Duffel Bag
Vill du ha en riktigt snygg och bra gymväska är detta valet för dig. Dyrare men högre kvalitet.Klicka här för att läsa mer och köpa på Svenskt Kosttillskott.

Kolla in utbudet själv

Vill du hellre kolla in hela sortimenten på träningsväskor själv kan du göra det via direktlänkarna nedanför:

Klicka här för alla träningsväskor på Svenskt Kosttillskott!

Klicka här för alla träningsväskor på Gymgrossisten!

Vad är egentligen en träningsväska?

En träningsväska kan kallas för många saker:

  • Sportbag
  • Sportväska
  • Gymväska

Därför kan det vara lite svårt att veta just vad man ska söka efter. Men generellt så betyder alla ord samma sak. En träningsväska är helt enkelt (ganska självklart) en väska du har just till och från dina träningspass. Det finns många fördelar med att ha en specifik träningsväska istället för en ”vanlig”.

Fördelar med en speciellt framtagen träningsväska

Den största fördelen med renodlade träningsväskor är deras extra funktionalitet. Till exempel har de ofta massa extra och smarta fack. Till exempel ett specialfack för just träningsskorna. Detta är väldigt smart då ens träningsskor annars riskerar att förpesta resten av väskans innehåll.

Min träningsväska just nu.

Att använda en vanlig tygväska för gymmet kan vara en nackdel då du endast har ett fack.

Har man en vanlig väska eller bag är det ofta ett mindre antal fack. Kanske är det bara en tygväska med endast ett stort fack. Detta blir en stor nackdel vilket jag själv har upplevt…

En annan nackdel med att använda sin vanliga väska som träningsväska är att du blandar dina övriga tillbehör med ofta illaluktande träningskläder. Du riskerar att spilla ut eventuellt proteinpulver eller PWO på dina övriga grejer, till exempel skolböcker om du pluggar.

Gymväska – endast för gymmet?

De träningsväskor jag presenterat i min Topp 3 här ovan kan sägas vara renodlade gymväskor. Självklart kan man som många gör använda sin gymväska som en allmän träningsväska. Det som utmärker en gymväska är dels märket. Klassiska gym-märken som Better Bodies, Under Armour och GASP gör helt enkelt renodlade gymväskor.

Ett annat utmärkande drag för en gymväska är att dom sällan är jättestora. Detta för att man inte har sådär jättemycket utrustning när man gymmar. Det räcker ju med träningskläder, skor och kanske lite kosttillskott. En sista sak som brukar utmärka en gymväska är färgen, nästan alla är svarta.

Sportbag/sportväska för olika sporter

En renodlad sportbag är mer anpassad till folk som sysslar med klassiska lagsporter, till exempel hockey och fotboll. Det som då utmärker en sportbag är att dom kan vara väldigt stora ibland. Till exempel en sportbag för hockeyspelare kan ibland vara riktigt stor. Detta för att få plats med allt materiel och utrustning som används i hockey. En sportbag kan även kallas sportväska.

Hur viktigt är det egentligen med en snygg träningsväska?

Hur viktigt det är med en snygg träningsväska är självklart upp till var och en. Men precis som man vill se bra ut i ”övriga” livet vill man nog även se bra ut när man går till och från gymmet. Det är inget fel med det och något helt naturligt.

Träningsryggsäck?

träningsryggsäck från under armour

Vill du hellre bära väskan på ryggen är detta ett utmärkt alternativ från Under Armour. Läs mer och köp på Gymgrossisten!

Är man istället ute efter en träningsryggsäck att bära på ryggen finns det tyvärr inte lika många ”gym” alternativ.

Många gånger kan det faktiskt vara smidigare med en ryggsäck istället för en bag, men alla tycker olika.

GASP väskan i Topp 3 tabellen går för övrigt bra att använda som en träningsryggsäck.

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!