Uppdatering: Just nu tycker jag att RAW Rampage är den bästa PWO:n på marknaden!

Jag är nyss hemkommen från det tredje gympasset där jag använt PWO:n Mutant Madness från Mutant. Rent spontant kan jag säga att det i min mening är den bästa PWO ute på marknaden. Just nu kostar den 349:- på Gymgrossisten.

Mutant Madness recension

Mutant Madness en riktigt bra PWO

En skopa är lagom för att ge dig ett riktigt bra gympass.

Jag har använt denna PWO på dom tre senaste gympassen. Rekommenderad dos (en skopa) är endast 5,5 gram men det är helt klart tillräckligt. Du får hela 335 milligram koffein i en skopa. Första två passen tog jag 6-7 gram då jag är ganska koffein/PWO tålig. Efter cirka 20-30 minuter börjar den sköna effekten kicka in. Man blir full av energi och vill bara gå till gymmet och kötta.

Tredje passet idag tog jag 10 gram, nästan två skopor. Effekten var helt klart starkare och nu kändes även stickningar av beta alaninet av. Tyvärr kändes inte beta alaninet av så mycket för mig på endast en skopa. En skopa innehåller 1,25 gram beta alanin, när jag blandar egen PWO brukar jag ta minst 2 gram. Så när jag tog två skopor blev det hela 2,5 gram.

Alla passen med Mutant Madness har gått väldigt bra. Jag har känt mig fokuserad och taggad. Då jag precis startat en deff är det perfekt att använda en riktigt bra PWO.

Vad innehåller Mutant Madness?

Denna PWO innehåller väldigt många olika ingredienser. Som sagt är det hela 335 mg koffein och 1250 mg beta alanine i en skopa.

En fullständig innehållsförteckning följer nedanför.

Innehåll per ½ respektive 1 skopa.
Kreatinmonohydrat 750 mg 1500 mg
Beta-alanin  625 mg 1250 mg
Koffein 167,5 mg 335 mg
Arabiskt kaffeextrakt 166,5 mg 333 mg
L-arginin  250 mg 500 mg
L-citrullin  250 mg 500 mg
Kakaoextrakt (Theobroma cacao)  21 mg 42 mg
Brasilianskt teextrakt (Yerba mate)  21 mg 42 mg
Grönt teextrakt  21 mg 42 mg
Grönt kaffebönsextrakt  20,5 mg 41 mg
Niacin NE 10 mg 62,5 %* 20 mg 125 %*
Magnesium 7,5 mg 2 %* 15 mg 4 %*
Kanelextrakt  5 mg 10 mg
Kornextrakt  2,5 mg 5 mg
Olivbladsextrakt
-varav o
 2,5 mg
0,5 mg
5 mg
1 mg
Svartpepparextrakt (BioPerine®)
-varav piperin
 2,5 mg
2,45 mg
5 mg
4,9 mg
Magnesium  7,5 mg 2 %* 15 mg 4 %*
Folsyra  200 µg 100 %* 400 µg 200 %*
Vitamin B12  1,5 µg 60 %* 3 µg 120 %*

Som ni ser är det väldigt många olika substanser. Hur viktiga och bidragande alla är till Mutant Madness effekt är svårt att säga. Ibland känns det som företag blandar i massa olika ämnen bara för att det ska avancerat ut. Men i vilket fall som helst FUNGERAR den.

Vad kännetecknar en bra PWO?

En bra PWO enligt mig ska göra en pigg, alert och fokuserad. Du ska bli riktigt taggad på att gå till gymmet och köra hårt. Innehållsmässigt är koffein och beta alanine det viktigaste enligt mig. Så det kan vara fullt tillräckligt med bara kaffe eller koffeintabletter. Men en bra PWO innehåller även mycket andra ämnen som kan ta det ett steg längre. Till exempel kreatin och L-arginin och andra substanser som ger bra pump.

Men kan, som jag gjort flera gånger förr i tiden, köpa alla ingredienser var för sig och blanda sin egen PWO. Det blir billigare per dos, men totalpriset att köpa in allt blir mycket dyrare. Så därför är det smidigt att köpa en bra PWO där du får allting färdigblandat. Den räcker såklart inte lika länge, men det kan vara positivt då det är svårt att veta i förväg om PWO:n fungerar bra för just dig.

Är Mutant Madness verkligen så bra?

Jag har testat många olika PWO:er genom åren. Men självklart har jag inte testat alla hundratals som finns och har funnits. Men dom bästa pre workout enligt mig är dom nu förbjudna Crack och Craze. Dom innehöll nu otillåtna ämnen som till exempel DMAA. Därför är det lite orättvist att jämföra en PWO som Mutant Madness mot dessa. Men jag har även testat flera ”lagliga” vanliga PWO:er. Och där drar Mutant Madness det längsta stråt.

Vad kostar den och var kan jag köpa den?

Mutant Madness finns hos både MMsports och Gymgrossisten och kostar 349:- på båda ställen. Förbättra dina gympass med en riktigt grym pre workout!

Läs mer och köp på Gymgrossisten eller MMsports!

Sammanfattning

Mutant madness är en riktigt bra PWO på marknaden just nu enligt mig. Dock är det ganska relativt vad som är den bästa pre workout då alla reagerar olika på olika produkter. Men min gissning är att detta är en produkt som kommer att fungera bra för dom allra flesta. PWO:er är generellt sett väldigt dyra och det är ingenting man behöver ta varenda pass. Ofta kan några koppar kaffe eller koffeintabletter vara tillräckligt. Men för att ”spice things up” kan det vara riktigt kul att testa en bra PWO då och då. Och då tycker jag att man åtminstone ska ge Mutant Madness en chans, det är en riktigt bra PWO.

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!