Att träna hård gymträning med fokus på att bygga muskler har blivit allt vanligare bland tjejer dom senaste åren. Det är självklart en riktigt rolig trend med mer mixat folk på gymmet.

Tyvärr ser jag en tendens bland vissa tjejer att dom är rädda för att ”råka” få för mycket muskler. Detta är dock en helt ogrundad rädsla då det på grund av naturliga faktorer är väldigt svårt för tjejer att bygga stora muskler. Självklart går det, men det tar mer tid än vad det gör för killar.

Men med det sagt är det mer och mer tjejer som intresserar sig för att försöka maximera sin gymträning på olika sätt. Det blir allt vanligare med kosttillskott för kvinnor.

Är det någon skillnad på proteinpulver för tjejer gentemot killar?

Svaret på denna fråga är enkelt sagt nej. Det finns skillnader mellan könen men att det i proteinsyntes och allmän nutrition skulle skilja så mycket att det skulle vara fördelaktigt med olika kosttillskott för en kvinna gentemot en man finns det inga som helst belägg för.

Precis som för killar är det viktigt med ett högt intag av protein för tjejer. Hur mycket protein per dag en kvinna ska äta för att maximera resultaten av gymträning skiljer sig inte från en man. Exakt hur mycket protein per dag, kvinna som man, är en ganska omdebatterad fråga. Men dom flest brukar ange någonstans mellan 1,5 till 2 gram protein per kilo kroppsvikt. Många hårt tränande individer förespråkar även ett intag över 2 gram och så länge man inte tar det till ytterligheterna är det inget att oroa sig över.

Bra proteinpulver för tjejer

Även om en tjej lika gärna kan använda ”vanliga” proteinpulver så finns det några pulver speciellt framtagna som kosttillskott för kvinnor. Om det verkligen har någon skillnad rent kemiskt är jag tveksam till, men det kan finnas andra fördelar. Man ska inte förringa den psykologiska aspekten. Att köpa ett kosttillskott speciellt avsett för en kvinna kan få personen känna att det ger någon extra procent. Detta kan vara helt undermedvetet men ändå positivt.

Principen är ungefär samma som när man köper märkeskläder, man betalar ofta extra just för ett ”brand” men man uppskattar det extra mycket.

Vilket är det bästa proteinpulvret för tjejer?

Som sagt finns det några olika proteinpulver för kvinnor på marknaden. Ett av dom populäraste är Lean Protein från Star Nutrition Hers.

Lean protein, ett proteinpulver för tjejer

Lean protein är ett bra kosttillskott för tjejer. Köp på Gymgrossisten.

Lean Protein har en hög proteinhalt och är extra skonsamt för magen.

Övriga kosttillskott för kvinnor

På Gymgrossisten finns det många kosttillskott som är speciellt framtagna för kvinnor. Förutom proteinpulver för kvinnor finns det aminosyror, PWO och mycket annat. Kolla in utbudet här.

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!