Mer och mer människor får upp ögonen för ekologiska matvaror. Anledningarna är många, vi ser och hör dagligen om hur ohållbart vårat moderna levnadssätt är.

Vidare är det inte bra för människokroppen att äta livsmedel med massa konstiga kemiska tillsatser. Som en följd av detta har även efterfrågan på ekologiska kosttillskott ökat markant. Bland annat har det blivit allt mer populärt med ekologiskt proteinpulver.

Vad är fördelen med ekologiska kosttillskott?

Att äta ekologiska kosttillskott har samma fördelar som att äta ekologiskt mat. Att äta ekologiskt är både bra för din kropp och för naturen. Bland annat så används inga kemiska bekämpningsmedel inom ekologiskt lantbruk och det är mer skonsamt för miljön. Naturskyddsföreningen förklarar allting mycket bra.

Ekologiskt proteinpulver

När det kommer till just ekologiska kosttillskott är det ganska naturligt att ekologiskt vassleprotein är det allra vanligaste som efterfrågas. Detta just för att proteinpulver är det vanligaste kosttillskottet. Det finns i dagsläget inte jättemånga proteinpulver som är ekologiskt framställda, men det finns i alla fall några stycken.

Jag har letat reda på några olika bra ekologiska proteinpulver som finns att köpa i de svenska kosttillskottsbutikerna:

Organic Protein från Superfruit

Ett ekologiskt protein från Superfruit.

Detta proteinpulver består av tre vegetabiliska proteinkällor, nämligen hampa, ärtor och ris. Alla ingredienser är 100 % ekologiska och uppfyller de högsta kraven. Proteinhalten är relativt låg med 66 gram per 100 gram. Priset är runt 230:- för en 400 grams förpackning, det är helt enkelt ett pris man får betala om man vill använda sig av ekologiskt proteinpulver.

Det smaksatta proteinpulvret har lite raw kakao i sig, vilken inte har upphettats mer än 40 grader vid framställning och också är helt ekologiskt. I övrigt är det inga smakämnen tillsatta, varken socker eller något sötningsmedel.

Läs mer och köp på Gymgrossisten eller MM Sports!

RawPowder – Organic Whey Protein

Rawpowder

Ett ekologiskt pulver helt utan tillsatser och med en proteinhalt på 80%. Råvaran i detta proteinpulver kommer från kossor som betar gräs i de Österrikiska alperna.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

Body Science Organic Milk Protein

Organic milk är ett riktigt bra ekologiskt proteinpulver.

Detta är ett ekologiskt vassleprotein med hela 82 gram protein per 100 gram. Det är framtaget ur oraffinerat ekologiskt mjölkproteinkoncentrat. Organic Milk Protein innehåller inte heller något tillsatt socker eller salt.

Enligt Body Science har Organic Milk Protein marknadens högsta proteinhalt bland ekologiska proteinpulver. Som med alla ekologiska kosttillskott kostar det lite extra. Detta pulver kostar 199:- för 750 gram. Alltså ett kilopris på 265:-. För övrigt är ordet ”organic” den engelska motsvarigheten till ekologiskt.
Klicka här för att läsa mer och köpa på MM Sports!

Framtiden för ekologiskt kosttillskott

Om man ska försöka gissa hur framtiden ser ut så tror jag att det kommer bli mycket vanligare med ekologiskt proteinpulver och övriga kosttillskott. När det kommer till vanliga livsmedel har andelen ekologiska alternativ bara ökat för varje år. Den är nog inte långt kvar tills det finns ekologiska PWO:er med mera.

Är du ute efter ett ”vanligt” proteinpulver så listar jag de allra bästa i en topplista här!

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!