En av de senaste Pre Work Out produkter jag använt är RAW Rampage från Svenskt Kosttillskott. Av alla PWO jag testat än så länge detta år är Raw Rampage kanske den bästa. Som med det mesta annat beror det på vad man är ute efter, mer om det i recensionen längre ner!

En laglig och dopingfri PWO

RAW Rampage PWO

Som sagt gillar jag denna PWO riktigt mycket och blev även positivt överraskad. Jag hade inte så höga förväntningar eftersom de flesta vanliga PWO:er är ganska likvärdiga. Jag brukar dela upp PWO:er i två olika kategorier, den ena kategorin är ”vanliga”/”lagliga” produkter. De innehåller inga konstiga nya kemiska substanser som eventuellt kan klassas som doping. Den andra kategorin är då gråzonsprodukter som innehåller ämnen som eventuellt kan vara eller i framtiden bli dopingklassade. Några klassiska exempel på gråzonsprodukter och numera olagliga PWO är Jack3d, Crack och Craze som var omåttligt populära för några år sedan. Jag personligen tycker det kan va kul med sådana PWO:er men alla tycker är olika. Det är ju även en risk man tar om man stoppar i sig något som inte är helt utvärderat av hälsomyndigheter etc.

När det kommer till RAW Rampage så faller den som sagt inom första kategorin vanliga/lagliga produkter. Så vill du vara på säkra sidan, inte riskera att åka fast i dopingkontroll eller liknande är det ett bra val. Sen är det som sagt även riskfyllt att stoppa i sig outforskade kemiska substanser och med RAW Rampage slipper du oroa dig för det.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svenskt Kosttillskott!

RAW Rampage recension

Detta är som sagt en helt laglig och dopingfri PWO och således kan man tyvärr inte förvänta sig något ”extra” av den. Men trots det tycker jag att effekten är stark och helt klart tillräcklig för att få mig som är ganska PWO-tålig att bli taggad och fokuserad.

Test, recension och omdöme av denna PWO!

Effekten börjar kännas av rejält efter cirka 15 minuter och då är det beta alaninet som sticker. De två viktigaste ingredienserna i en Pre Work Out produkt är enligt mig koffein och beta alanin. Båda dessa substanser finns det gott av i RAW Rampage. Jag måste även tillägga ett detta är den absolut godaste preworkout jag någonsin druckit! Jag blev riktigt förvånad över att den smakade minst lika gott som till exempel ett BCAA pulver. Nu är smaken kanske en av de minst viktiga faktorerna när det kommer till PWO, men eftersom väldigt många smakar näst intill dåligt så är det ändå ett plus i kanten! (Smaken jag testat är Orange Twist).

När det kommer till doseringen tycker jag den är lite överdriven. Vanligtvis brukar jag tycka att doseringsanvisningarna på PWO:er är i minsta laget och jag brukar börja på nästan maxdos. På RAW Rampage finns ingen maxdos utskriven utan endast en portionsstorlek är angiven. Är du inte så erfaren rekommenderar jag dig att ta en mycket mindre dos i början, kanske 10 gram bara. Första gången jag testade Raw Rampage så tog jag 25 gram och tyckte det var en lite konstig känsla. I efterhand insåg jag att det var rejält starkt. Sedan dess har jag endast tagit doser mellan 10-20 gram och det har räckt till gott och väl. Tar du en standardportion på 25 gram får du till exempel i dig 4 gram beta alanin vilket är riktigt mycket i min mening och det sticker väldigt kraftigt.

En annan positiv sak är att jag upplevde noll krasch på denna produkt. När det kommer till vanliga och lagliga PWO:er är det sällan ett problem, men med RAW Rampage var det extra lugnt tyckte jag. Jag tränar ofta på kvällen och tar jag en PWO då kan det vara svårt att somna. Men det problemet har jag inte haft med denna produkt och har lyckats somna 6-7 timmar efter jag tagit det.

Innehåll

Innehållet är ungefär vad man kan vänta sig av en ”vanlig” PWO som denna. Förutom koffein och beta alanin hittar vi bland annat:

  • Kreatin
  • L-tyrosin
  • Rhododendrobium
  • Zink
  • Magnesium
  • Citrullin Malat
  • Taurin
  • Kalium

Tittar man på innehållsförteckningar inser man ofta att man lika gärna kan blanda sin egen PWO. Det har jag gjort flera gånger och det blir även billigare i längden. Men på kort sikt är det väldigt dyrt eftersom du behöver köpa hem upp mot 10 olika kosttillskott. Sen är det svårt att blanda allt exakt och vissa substanser går inte heller att få tag på. Så man kan aldrig vara säker på att uppnå samma effekt som en viss produkt, utan det man får är en väldigt basic PWO (vilket dock inte behöver vara dåligt).

Att köpa en preworkout som RAW Rampage är såklart lite dyrare, men samtidigt väldigt smidigt enligt mig. Man får en färdig och beprövad produkt som gör vad den ska. Men är det något du ”behöver”? Både ja och nej, att vara riktigt taggad på gymmet är definitivt bra i det långa loppet då du får ut mer av träningen. Men du kan såklart även uppnå detta helt naturligt, eller varför inte med en kopp kaffe eller koffeintabletter. För mig är en PWO lite av en ”lyxprodukt” som kan vara riktigt kul att krydda träningen med. Är du en fattig student kanske det är en dålig idé, men har du råd och vill boosta din träning kan det vara ett mycket bra val.

Sammanfattning

Mitt slutliga omdöme av RAW Rampage är mycket positivt. Vill du ha en vanlig och ”ren” PWO som är fri från doping, där du slipper krasch, kan somna enkelt på natten samt smakar väldigt gott är detta ett mycket bra val! En annan fördel är att den är relativt billig. Eftersom det är en av Svenskt Kosttillskotts egna produkter finns den endast att köpa där (eller också på systerföretaget Svensk Hälsokost).

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svenskt Kosttillskott!

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!