Jag skrev nyss recension och omdöme av PWO:n RAW Rampage och tänkte fortsätta med en annan produkt idag, nämligen The Butcher. Det är en kontroversiell PWO från Swedish Supplements. I min recension av RAW Rampage skrev jag att man kan dela in PWO:er i två kategorier. De som är lagliga och endast innehåller ”vanliga” ingredienser samt de som har ”gråzonsingredienser”. Med det menar jag en substans som inte är helt utvärderad av hälsomyndigheter men som ger extra bra effekt. The Butcher PWO faller in i den senare kategorin.

Innehåll

The Butcher PWO är dopingklassad

Innehållsförteckningen.

Det många nog frågar sig är om denna PWO är klassad som doping eller ej. Nu kan jag ha fel och den som vet mer får gärna rätta mig, men det har funnits flera olika versioner, eller batches, av The Butcher. Många PWO:er som ligger i gråzonen och har otillåtna eller dopingklassade substanser tar bort det otillåtna ämnet när det blir upptäckt för att kunna fortsätta sälja produkten. Ibland ersätter dom det med en liknande substans eller skapar en ny produkt.

Det verkar som att The Butcher innehöll metylhexanamin, mer känt som DMAA, och blev ålagt med försäljningsförbud 2015 (källa). Köper man en burk The Butcher idag är det således inget DMAA i. Men däremot finns det nu ett annat ämne som heter Nelumbo Nucifera ur vilket substansen higenamine utvinns. Higenamine är sedan 2017 upptaget på WADA:s (World Anti-Doping Agency) lista över ej tillåtna preparat (källa). Som jag förstår det är det tillåtet att använda kosttillskott med higenamine, men om man tävlar i något kan man åka dit för doping. Det är i vilket fall som helst fritt fram att köpa The Butcher i de stora gymaffärerna idag.

OBS, uppdatering 25 jan. 2020: Det verkar som Nelumbo Nucifera ej finns med i denna PWO längre.

Blir du skrämd av detta och tycker det låter farligt är The Butcher nog inget för dig. Det finns flera bra PWO:er utan gråzonspreparat, till exempel RAW Rampage som jag istället kan rekommendera. (Eller så kan du spana in min topplista över PWO:er jag testat). Men onekligen är det många som tycker det kan vara intressant med dessa kontroversiella kosttillskott.

The Butcher PWO – Test och recension!

Utblandat i shakern

Frågan är då, lever denna PWO upp till namnet och ryktet som en ”dopingklassad” produkt? Jag skulle säga att den är helt OK, men om du tror att den är i klass med en PWO med DMAA så kommer du bli besviken. Det är svårt att säga hur mycket det dopingklassade ämnet Nelumbo Nucifera/higenamine tillför under själva passet. Effekten känns ungefär liknande en ”vanlig” PWO, kanske lite mer stim-effekt men det är svårt att säga. Dock märks det tydligare flera timmar efteråt att det är något extra i blandningen. Jag känner av effekten i upp till 8 timmar efter jag tagit The Butcher och det är en ganska stimig känsla med extra energi vilket jag ofta gillar. Men det kan även bli lite av en ”krasch” ibland.

Jag rekommenderar dig inte att ta The Butcher på kvällen då det kan vara svårt att somna på natten. Den lämpar sig bättre för tidiga pass och vill du va extra taggad resten av dagen kan du slå två flugor i en smäll.

Den rekommenderade dosen är 20 gram och det är ganska mycket. Jag har tagit det några gånger och då är effekten stark, beta alaninet sticker till ordentligt och stim känslan sitter kvar i många timmar. Jag har även tagit 10 gram några gånger och det räcker till det också. Jag tyckte dock att effekten av The Butcher var starkare i början så eventuellt har jag utvecklat lite tolerans nu.

Sammanfattning

Test och recension

The Butcher är en PWO med en substans som är med på WADA’s lista över dopingpreparat så om du tävlar bör du starkt undvika det. Effekten är definitivt bra, men inte alls så bra som man hade kunnat förvänta sig av en ”olaglig” PWO. Sen reagerar alla olika och kanske svarar jag extra dåligt på just denna, effekter av PWO är väldigt individuellt. Nackdelar är att effekten sitter i lite väl länge och det kan vara svårt att sova om du tar den på eftermiddag/kväll. Den är också ganska dyr jämfört med andra produkter.

Men vill du testa en kontroversiell PWO kan du helt klart ge The Butcher en chans! Det är nog inte heller en dålig gissning att den eventuellt blir förbjuden snart så vänta inte för länge.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Sportgymbutiken!

Klicka här för att läsa mer och köpa på MMSports!

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!