Ett nytt whey 80 proteinpulver på marknaden kommer från Body Science och heter PureSwe Whey. Proteinråvaran kommer från lokala svenska gårdar och är enligt företaget närproducerad. Hur dom menar här är jag lite osäker på.

Är det bara reklam för att det ska låta bra eller består en förpackning PureSwe Whey från Malmö respektive Stockholm av olika lokala råvaror? Eller menar dom gårdar som ligger nära produktionsanläggningen? I vilket fall som helst är det ett riktigt gott och bra proteinpulver.

Läs mer och köp på MMSports

PureSwe Whey smaker

Body Science PureSwe Whey

PureSwe Whey är ett riktigt gott och 100% svenskt whey 80 proteinpulver. Läs mer och köp på MMSports.

Den smaken jag har köpt heter mjölkchoklad. Jag brukar föredra chokladsmak på mina proteinpulver.

Jag måste säga att detta ett riktigt gott proteinpulver. Vissa proteinpulver med chokladsmak smakar helt ärligt inte jättelikt choklad i min mening. Men detta, det smakar ungefär som smält Marabou mjölkchoklad.

I alla fall om du blandar med mindre än rekommenderad mängd vatten. Dom ytterligare två smaker som finns heter gammaldags vanilj och klassisk jordgubb.

Body Science PureSwe Whey Innehåll

Detta proteinpulver är laktosfritt och har en fullständigt deklarerad aminosyraprofil för den som är intresserad i detalj.

Innehåll per 100 gram

(För mjölkchoklad, skillnaderna är små mellan smakerna)

Energi398 kcal
Fett7,4 g
-varav mättat fett4 g
Kolhydrater7,9 g
-varav sockerarter7 g (naturligt förekommande)
Fiber1,9 g
Protein74 g (torrsubstans 77%)
Salt0,4 g
Kalcium410 mg (51% RDI)

Pris och sammanfattning

Just nu kostar en förpackning Body Science PureSwe Whey 179:-. Storleken är 1 kg så kilopriset är alltså detsamma. Så det är ett lite dyrare whey 80 men med lite högre kvalitet och mycket god smak.

Jag tror inte att det är någon märkbar skillnad mellan olika proteinpulver i samma kategori så därför är priset en viktig faktor. Den andra viktiga faktorn tycker jag är smaken och där anser jag att PureSwe Whey har en bra ställning.

Det kostar snäppet mer än andra whey 80 men det kan det vara värt. Att man även stödjer svenska bönder vid ett köp är ett stort plus som säkert kan locka många.

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!