Mitt senaste inköp av kosttillskott är Body Science EAA och det handlar såklart om essentiella aminosyror (EAA). Jag har inte använt något EAA dom senaste månaderna så jag kände att det var dags att börja nu igen.

Jag har även nyligen avslutat en deff och målet är att försöka bygga lite mer volym under vintern. Så att sätta igång med ett EAA tillskott kändes som att bra val.

Vad innehåller Body Science EAA?

Body Science EAA är dom billigaste aminosyrorna 2015

Produkten innehåller såklart dom essentiella aminosyrorna, precis som namnet avslöjar. Men det som gör denna produkt extra bra i mina ögon är att den just innehåller bara EAA.

Det är inte ovanligt inom kosttillskottsindustrin att företag späder ut sina produkter med till exempel kolhydrater. Men i Body Science EAA är det hela 95 % aminosyror.

Klicka här för att läsa mer och köpa på MMSports!

Det är med andra ord ett väldigt rent tillskott och är perfekt vid deff då man inte vill få i sig några som helst onödiga kalorier.

Dom aminosyror som finns är följande:  l-leucin, l-valin, l-isoleucin, l-fenylalanin, l-histidin, dl-metionin, l-treonin, l-lysin samt den icke-essentiella aminosyran glycin.

Glycin är som sagt inte en essentiell aminosyra men den anses kunna snabba på processen att återuppbygga kroppen.

Citerat från wikipedia om glycin: Glycin är inte en så kallad essentiell aminosyra utan kan bildas i kroppen, men det föreligger många anledningar att anta att då kroppen är i behov av att reparera sig själv så kan inte tillräckliga mängder tillgodogöras.

Detta är troligtvis anledningen att Body Science valt att tillsätta just Glycin. Vidare är även vitamin B6 adderat, vilket ska förbättra proteinomsättningen.

Det är 14 mg vitamin B6 per 100 gram av produkten. Rekommenderat dagligt intag är cirka 1,2-1,5 mg för vuxna människor. Detta kommer man med råge upp i vid användning av Body Science EAA.

Dom grenade aminosyrorna (BCAA) l-leucin, l-valin och l-isoleucin har i produkten en 4-1-1 ratio. Detta innebär helt enkelt att det är 4 gånger så mycket leucin gentemot dom andra BCAA.

Anledningen är att leucin har visats stimulera proteinsyntesen mycket mer än dom andra. Du kan läsa mer om EAA och BCAA på min sida om aminosyror.

Näringsinnehåll per 100 gram

Energi380 kcal
Fett0 g
-varav mättat fett0 g
Kolhydrater0 g
-varav sockerarter0 g
Protein95 g
Salt0 g
Vitamin B614 mg

Som ni ser är detta ett väldigt rent tillskott utan tillsatta kolhydrater eller liknande. Precis vad man bör sträva efter när det gäller EAA tillskott, så rent som möjligt.

Hur smakar den?

Body Science EAA finns just nu endast i en smak, Apple Pear. Den smakar helt ok tycker jag, lite syrligt. Jag är ingen gastronomisk expert så kan inte utveckla det mycket mer än så, men jag tycker den står sig riktigt bra mot andra kosttillskotts smaker.

Dock känns det nuförtiden som att företagen är såpass bra på att smaksätta och ta bort otrevliga smaker att det är ovanligt att ett tillskott förlorar köpare på grund av dess smak. Det är nästan bara i kategorin PWO detta kan vara ett problem enligt mig.

Body Science EAA pris

Det kanske allra starkaste kortet som Body Science EAA har är dess väldigt låga pris. När jag gick igenom dom flesta EAA tillskotten på marknaden var detta det allra billigaste, med stor marginal.

Priset per styck är 269:-. Men det viktiga är att ta hänsyn till hur stor förpackningen är, väldigt många glömmer detta. Body Science EAA innehåller 750 gram pulver och således blir kilopriset 359:- Detta är 100-200 kronor billigare per kilo än många andra EAA tillskott på marknaden.

Användning och dosering

När det kommer till EAA tillskott brukar jag föredra att ta det innan och efter mina gympass. Jag går efter riktmärket att ta 10 gram rena aminosyror innan och efter. Det finns ingen studie som påvisar att en större mängd EAA skulle stimulera proteinsyntesen ännu mera.

Eftersom EAA pulver aldrig innehåller 100 % EAA så brukar jag ta 12-13 gram för att försäkra mig om att jag får i mig minst 10 gram rena aminosyror. Riktigt såhär seriös behöver man såklart inte vara, men jag tycker att det är kul att optimera varenda liten detalj i min kost.

12 - 13 gram av Body Science EAA brukar vara lagom per dos

En lätt rågad skopa på 12-13 gram är en lagom dosering.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är detta ett av mina favoritkosttillskott just nu. Ett riktigt rent EAA tillskott till marknadens lägsta pris. Och sen så smakar det gott också.

Klicka här för att läsa mer och köpa på MMSports!

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!