För inte så länge sedan när jag var på MMsports såg jag något RIKTIGT intressant. Nämligen ”proteinchips”. Som den godisgris jag är blev jag genast riktigt nyfiken. Jag har alltid haft svårt för att undvika godis, chips och speciellt under deff kan det vara jobbigt. Att hitta ett genuint bra komplement till godis är svårt, så jag är ofta på jakt efter det.

Bästa proteinchipsen

Sen denna artikel skrevs (2015) har utbudet av proteinchips ökat mycket och kvalitén, smakerna och priset har också bara blivit bättre.

Några av de populäraste just nu (2022) är Star Nutrition Protein Chips.

Klicka här för att läsa mer och köpa dem!

Vad är proteinchips?

Proteinchips är ett relativt nytt fenomen på kosttillskottsmarknaden.

Dessa chips är av märket Quest. Det är helt enkelt ett bra alternativ för dig som gillar att knapra på chips men inte har ”råd” med att slösa bort så mycket kalorier.

Det kan ju även vara svårt att komma upp i en bra proteinmängd under dagen om man äter mycket godis eller chips.

OBS, Uppdatering 12 juli -17: Quest chipsen verkar helt slut i lager.

Spana istället in alla proteinchips hos: Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten eller MMSports!

Proteinchips innehåll

Dessa proteinchips är ugnsbakade och består främst av torkad potatis och mjölkprotein. Den torkade potatisen utgör endast 9 – 13 %. Övriga ingredienser är: majsstärkelse, solrosolja, tomatpulver, lökpulver, paprika, vitlökspulver, kryddor, salt, färgämne (paprikaextrakt, kalciumkarbonat), jästextrakt och arom.

Näringsinnehåll per 100 gram

Det viktiga enligt mig är näringsinnehållet per 100 gram. Många varianter av godis (och även övriga matprodukter) som marknadsförs som ett superbra alternativ, har ofta ett inte alls mycket bättre (lägre) kaloriinnehåll.

När det kommer till dessa Quest proteinchips är värdena för 100 gram följande:

  • Kalorier 385
  • Protein 66
  • Kolhydrater 16
  • Fett 6,3

Vanliga chips ligger runt 500-550 kalorier per 100 gram. Så i det avseendet är dom inte jättebra, men ändå helt ok. Det som istället gör dessa proteinchips riktigt bra är proteinhalten. Hela 66 gram protein per 100 gram! Det är nästan som ett proteinpulver, riktigt bra.

Hur smakar dom?

Självklart är ju även smaken viktig. Jag personligen tyckte att dom smakade gott. Inte mer och inte mindre. Jämfört med vanliga chips har dom tyvärr ingen chans, men dom är ett riktigt bra nyttighetsalternativ. Ligger du till exempel på deff är detta ett helt ok alternativ då du ändå får i dig en massa protein.

Dom smaker som finns är:

  • BBQ
  • Cheddar & Sour Cream
  • Sea Salt
  • Sour Cream & Onion
  • Salt & Vinegar

Jag provade Sour Cream & Onion, kanske är dom andra smakerna ännu godare.

Vad kostar dom?

Det enda stora minuset med dessa proteinchips från Quest är priset. Dom kostar just nu 29:- hos både gymgrossisten och MMsports. Det är lite dyrare än en vanlig chipspåse. Med den ”lilla” skillnaden att det ENDAST är 32 gram i en påse…

Då förstår ni att kilopriset skenar iväg. Priset per kilo är, håll i er nu, 906 kronor. Dock är det förståeligt med en sådan här ny och ”avancerad” produkt. Jag personligen hoppas att intresset för proteinchips ökar så priserna kan pressas ner och förpackningarna upp!

Quest proteinchips är goda

Dessa proteinchips från Quest är ett proteinrikt och nyttigt alternativ mot vanliga chips.

Sammanfattning proteinchips Quest

Inte lika gott som vanliga chips med spelar ändå i samma liga, ett ok komplement. Fördelen är att du kan äta dessa under deff eller till och med ha som en proteinkälla. Enda nackdelen är att dom är väldigt dyra än så länge.

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!