De senaste 5 veckorna har jag tagit MSM pulver varje dag. Det är ett omtalat kosttillskott som jag har velat testa länge. Produkten jag testade var Core MSM+ och här ska jag kort dela med mig av min recension och omdöme samt allmän fakta om MSM.

Vad är MSM?

Det finns naturligt i små mängder i våra kroppar samt maten vi äter. Det är en svavelförening som på ett mer kemiskt språk kallas Dimetylsulfon eller metylsulfonylmetan.

Hälsofördelar

Det som gjort MSM så populärt är dess påstådda hälsoeffekter. Det sägs främst hjälpa till med följande åkommor:

  • Ledvärk
  • Eksem
  • Hår och nagelkvalité

Det finns dock ingen entydig bild i forskningen som bevisar effekterna. Det finns en del vetenskapliga studier, vissa är positiva och vissa visar på inget resultat. Det handlar främst om olika personers egna vittnesmål om hur de efter intag av MSM pulver har blivit märkbart bättre.

MSM Pulver – Test och Recension

MSM Pulver Bäst i Test

Jag testade som sagt Core MSM+ vilket marknadsförs av Svenskt Kosttillskott. Men det är inte så noga vilken produkt du väljer eftersom ingrediensen är densamma. Många produkter har dock även tillsatt C-Vitamin vilket sägs förbättra upptaget.

Efter dessa 5 veckor av att ha tagit det dagligen kan jag inte säga att jag har märkt någon skillnad. Men det hade jag inte direkt räknat med heller. Främsta anledningen är väl att jag inte lider av de åkommor som det främst sägs hjälpa mot. Även om jag hade gjort det hade det kanske varit svårt att exakt säga något om resultatet. Det kan ju bero på andra faktorer också.

Så den främsta anledningen att ta ett sånt här kosttillskott som MSM Pulver är nog att man lider av problemen det hjälper mot samt tror på produkten.

Klicka här för att läsa mer och köpa det MSM jag testade!

Du kan även spana in hela utbudet av MSM/svavel hos Svenskt Kosttillskott eller Gymgrossisten!

I en artikel från Reumatiker-Förbundet kan man bland annat läsa:

En av dem som tar MSM-pulver varje dag för att må bättre är Pernilla Waax Svänson, 51, som bor i Gustavsberg. Hon har ingen reumatisk sjukdom men började med MSM i början av 2000-talet då hon var aktiv kampsportare.

– Musklerna återhämtade sig snabbare med MSM. I dag känner jag mig piggare, immunförsvaret blir starkare och håret växer bättre.

Pernilla Waax Svänson tycker att hon inte är förkyld lika ofta och märker stor skillnad när hon inte tar det.

– Jag känner mig tröttare och har inte lika mycket energi.

Sammanfattningsvis är MSM Pulver något för dig som lider av besvär och vill testa en naturlig behandlingsform. Alternativt du som tror på produkten och vill se om den ger dig några positiva effekter.

Fördelarna är att det är helt ofarligt, billigt och ej receptbelagt. Nackdelen är väl att man inte säkert kan veta om det ger någon effekt alls.

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!