Den senaste PWO (Pre Work Out) jag använt är NO Xplode 3.0 från amerikanska BSN.

NO Xplode, en välkänd och populär PWO

Jag har länge tyckt att PWO är det roligaste kosttillskottet att använda. Troligtvis för att man får en så direkt och märkbar effekt. Därför har jag testat ganska många olika produkter genom åren, med varierat resultat. NO-Xplode är ett namn jag hört och läst många gånger när jag handlat kosttillskott, läst på forum och liknande. Den allra första versionen av NO Explode kom 2004

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svenskt Kosttillskott!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

NO Xplode 3.0 – Ny formula

NO Xplode 3.0 PWO

Som sagt så har denna Preworkout produkt funnits på marknaden länge och innehållet har bytts ut och uppdaterats några gånger. Den förra versionen kallades ”NO Xplode 2.0” och lanserades i juli 2011. Den produkt som finns i kosttillskottssortimenten idag har följaktligen ändelsen ”3.0” och lanserades under början av 2015. Skillnader i 3.0 jämfört med 2.0 är att man tagit bort maltodextrin, glycerol och lagt till betain, inositol, kolin och vitamin C samt D.

Vissa omdömen på webbshoppar från användare av den nya NO Xplode 3.0 är negativa med hänvisning till att de gillade den äldre versionen mer. Eftersom jag inte testat någon äldre variant än 3.0 kan jag inte uttala mig om detta. Så länge det inte var något ljusskyggt ämne i 2.0 tycker jag dock inte det borde vara någon större skillnad mellan versionerna om man ser till innehållsförteckningen.

Men det är alltid svårt med produkter som PWO’s och liknande, alla reagerar väldigt olika och en PWO som funkar bra för någon kan kännas verkningslös för en annan. Det är även lätt att bli ”kär” i en viss PWO och då är det hemskt när den försvinner. Det vet speciellt alla som gillade de gamla klassikerna: Jack3d, Crack och Craze.

Test och recension

Detta är en bra PWO!

Så här ser NO Xplode ut innan man skakat om

Jag har använt NO Xplode 3.0 på ett tiotal pass nu och det är definitivt en potent och kraftfull PWO som får jobbet gjort. Jag har ofta druckit 2-3 koppar kaffe på förmiddagen innan jag tar den före träningspasset, men trots detta känner jag av en klar effekt. Skulle jag sluta upp med kaffe skulle troligtvis denna effekt vara mycket starkare.

Redan efter 10-15 minuter börjar effekten av No Xplode kicka in och då är det stickningar av beta alaninet jag känner. Efter cirka 30 minuter sticker det som mest. Beta alanin är något jag verkligen gillar och är en självklar ingrediens om jag vill blanda egen PWO. Jag brukar försöka vara på gymmet cirka 30-40 minuter efter intag av PWO eftersom effekten kickat igång helt då. Väl på gymmet har jag känt ett extra fokus och är mer taggad än vanligt på att köra hårt. Ibland är jag så taggad att jag tränar en halvtimme extra bara för det är kul…

En portion/skopa är 20g och det rekommenderade maxintaget är 2 skopor/dag. Jag började med 1 skopa och har även tagit 1,5 skopa flera gånger. Detta har alltså räckt för att jag som är ganska koffeintålig ska få bra effekt vilket bådar gott för andra koffeinälskare.

En liten utsvävning…

En nackdel med att använda PWO är att när man sen tränar utan det (helt utan koffein) så kan man känna sig slö och/eller omotiverad. Det är dock på gott och ont, för man får definitivt en extra skjuts i träningen med en prestationshöjare. Sen tror jag även att man utan större problem kan avvänja sig vid PWO/koffein vid träning om man vill. Jag personligen ser det dock inte som något direkt bekymmer, det finns helt enkelt mycket värre ”beroenden” man kan ha och ingen är väl perfekt…

Effekten av NO Xplode kan sitta i ganska länge. Häromdagen kände jag mig fortfarande ”taggad” och uppe i varv efter cirka 8h. Så ta den helst inte för sent på dagen. Jag känner även av en sorts ”afterglow” efter gympasset. Det är lite svårt att beskriva exakt men jag känner en sorts inre frid samtidigt som jag är ganska alert, fokuserad och taggad på att få saker gjort. Denna effekt påminner faktiskt lite om Crack och Craze som innehöll nu icke tillåtna ämnen (bland annat DMAA). Om det skulle vara något liknande i No Explode 3.0 låter jag vara osagt men jag tror verkligen inte det. Hur som helst gillar jag känslan.

Sammanfattning och omdöme

Jag har testat ett tiotal PWO under åren och detta är definitivt inte en av de sämre, men inte heller den bästa. Det är såklart svårt att jämföra i efterhand plus att effekten kan variera beroende på dagsform, hur man intar det (på tom mage är optimalt) med mera. Men jag skulle säga att NO Xplode 3.0 är en bra PWO i den övre halvan. Det är inte så svårt att göra en bra PWO egentligen och med denna produkt får man vad man kan förvänta sig helt enkelt.

Är den då värd pengarna? Är det något du behöver? Nja, PWO överlag är ganska dyrt och absolut inget du ”behöver”. Men för många som går på gym är det en kul grej plus att det faktiskt ger bra effekt. Desto mer taggad du är under passen desto mer får du ut av träningen. Tänk dig att du är supertaggad på varje pass, slå ut det på ett år eller mer så kommer det vara stor skillnad

Men med det sagt så kan du få en liknande effekt av bara koffein då det är den essentiella ingrediensen i en PWO. Att bara köpa koffeintabletter eller dricka kaffe innan träningspasset räcker förvånansvärt långt. En PWO har dock flera andra intressanta ämnen som t.ex. beta alanin och kan som sagt vara en kul grej och något man ”unnar” sig ibland. (Eller så är man lika nördig som jag varit i perioder och använder en PWO till varje pass). Exakt vilken effekt just du får av NO Xplode är omöjligt att säga innan du testat själv.

Vill du testa NO Xplode 3.0 finns den att köpa (till samma pris) i alla stora kosttillskottaffärer:

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svenskt Kosttillskott!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

Klicka här för att läsa mer och köpa på MMSports!

Gillade du artikeln? Dela den gärna på sociala medier via knapparna nedanför!

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN-SE i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!