Cacao nibs är väldigt nyttigt

Jag testade kakaonibs för ett tag sedan och tänkte skriva en kort recension samt lite fakta och information om det.

Den påse jag testade kommer från Go For Life och du kan köpa den på Svenskt Kosttillskott eller Svensk Hälsokost.

Vad är kakaonibs?

Precis som namnet antyder kommer de från kakaobönor. Kakaonibs (eller cacao nibs) är helt enkelt krossade kakaobönor, helt utan tillsatser. Choklad innehåller som de flesta vet kakao, men även många andra ingredienser, däribland socker, vilket gör det mindre nyttigt. Fördelen med kakaonibs är då att det är ett helt naturligt och ”RAW” snack.

Test och recension – Hur smakar de?

Kakaonibs test och recension

Jag testade bara äta dem helt naturligt och det var tyvärr inte så gott som jag hade hoppats på. Jag trodde de skulle smaka mer likt ”vanlig” choklad men det gjorde de verkligen inte. Så vill man ha ett gott och nyttigt snacks bör man leta vidare enligt mig.

Dock insåg jag i efterhand att det är väldigt populärt att kombinera kakaonibs med andra saker. Man kan strö dem över glass, ha dem i en müsli eller sallad. Man kan även baka med dem eller ha dem som ersättning för vanlig choklad i olika recept, det är bara fantasin som sätter gränser! Detta var alltså inte något jag testade själv men kanske är just detta kakaonibsens starka sida.

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svenskt Kosttillskott!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Svensk Hälsokost!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Bodystore!

Hur nyttiga är kakaonibs?

Kakao är riktigt nyttigt, även om många förknippar det med kommersiell choklad, vilket inte alls är så nyttigt med alla sina tillsatser såsom socker. Eftersom kakaonibs är ren kakao så är de såklart lika nyttiga!

Kakao innehåller massvis med hälsobringande ämnen, däribland järn, magnesium, tryptofan, histamin, fibrer, bra fetter och flertalet antioxidanter. Supernyttigt med andra ord!

Som jag nämnde ovan så var det tyvärr inte så gott att äta för sig själv som jag trodde. Om så varit fallet skulle det verkligen vara det perfekta snacket och jag skulle nog köpa minst ett kilo per månad! Men med det sagt var de inte ”äckliga” och fördelen är ju att man inte riskerar kasta i sig alla för snabbt då. Allra bäst funkar de nog som komplement till annat och i olika recept med mera.

——————————————————————

Mitt eget träningsmärke Thunder Fitness:

Som läsare här på Kosttillskottguiden.se erbjuder jag en rabattkod i min webbshop Thunder Fitness. Ange: KOSTTILLSKOTTGUIDEN10 i kassan så får ni 10% rabatt på köpet!