Hej och välkommen till Kosttillskottguiden!

Syftet med denna sidan är att hjälpa dig hitta ett kosttillskott som passar just dig. Mitt namn är Jesper och jag har tränat seriöst sen 2010 och har under årens lopp testat väldigt många olika sorters tillskott. Jag vill här ge en lite enklare och mer kompakt bild av dagens kosttillskottutbud då det ofta kan vara rena rama djungeln, speciellt för oerfarna konsumenter.

Min målsättning med Kosttillskottguiden

Ofta finns det uppemot hundratals olika produkter av varje specifikt kosttillskott. Mitt mål är att här presentera dom bästa, mest relevanta och prisvärda alternativen. Många gånger är produkterna väldigt lika men bara av olika märken och ofta är det obetydliga skillnader i sammansättningen. Detta bara för att kunna ta ut ett (för dig) onödigt högt pris. Jag kommer därför för varje produktkategori lista dom viktigaste egenskaperna för att ge dig en bättre överblick. Till exempel kommer jag ofta lista pris per kilo vilket är något väldigt viktigt som många glömmer. Det är lätt att luras om två produkter kostar lika mycket men den ena väger 600 gram och den andra 750. Är näringsinnehållet detsamma är produkten på 750 gram såklart mer prisvärd. Men det kan ju även vara så att den på 600 gram är mer koncentrerad. Därför kommer jag även ofta att lista näringsinnehåll per 100 gram.

Som ni förstår kan det ofta vara svårt att veta vad som egentligen är mest prisvärt. Självklart kan det ofta vara många små skillnader i kemiska sammansättningar, men min uppfattning är att det oftast inte är av överordnad betydelse. Till exempel är det enligt mig viktigare att köpa ett proteinpulver med en hög proteinhalt än ett med “revolutionerande-extremt-super-bäst-ny-formula”. För som inom dom flesta branscher är det helt enkelt ofta bara reklam för att sälja onödigt dyra produkter.

Ett kosttillskott är bara ett tillskott

Mina kosttillskott

Så här kan det se ut hemma hos en kosttillskottsnörd…

Något man ofta hör i träningskretsar är att kosttillskott är just ett tillskott och att en tränande individs främsta näringskälla bör vara “vanlig” mat. Och självklart är det så, att bygga sin kost på främst kosttillskott är inte att rekommendera. Men med det sagt finns det många stora fördelar med att använda sig av kosttillskott.

För det första är det viktigt att klargöra hur seriös man är med sin träning och vilken träningsform man främst använder sig av. Denna sida är främst inriktad till träning på gym i syfte att antingen bli starkare eller få större muskler (självklart går dessa två punkter ofta in i varandra).

Beroende på hur seriös man är med sin träning är det olika viktigt med kosttillskott. Är man inte så seriös och främst går till  gymmet för att “hålla igång lite” räcker det gott och väl med ett proteinpulver, till exempel Whey 80, eller bara en bra och varierad kost. Men sedan desto mer seriös man är desto mer givande är det att använda sig av olika sorts tillskott.

Fördelar med kosttillskott

Som sagt så rekommenderar jag tillskott främst till personer som tränar seriös gymträning. Med seriös menar jag inte nödvändigtvis någon form utav tävlingsnivå utan mer att man har målsättningar och vill förbättra sig och utvecklas. Några av dom största fördelarna enligt mig är:

  • Smidighet och tillgänglighet. Det är enklare att ta en proteinshake efter ett träningspass än att ha med sig en tallrik mat.
  • Många vitaminer och mineraler finns bara i ett fåtal livsmedel vilket försvårar att komma upp i det rekommenderade dagliga intaget. Då är pillerform ett utmärkt komplement.
  • Kemisk optimering för kroppen. Vissa ämnen har för sig själva eller i kombination med andra ämnen extra bra effekter på kroppen. Men sällan förkommer dessa sammansättningar naturligt. Då kan marknaden producera ett optimerat kosttillskott.
  • Psykisk påverkan. Även om effekten av ett visst kosttillskott kanske är väldigt liten så gör självaste handlingen att optimera sin kost ofta att man blir mer motiverad.

Det finns säkert många fler fördelar men ovanstående är dom allra största enligt mig.

Annonsering, sponsring med mera

Jag är inte sponsrad av något kosttillskottsföretag och vill inte heller vara det. Däremot får jag en liten summa av ordervärdet om någon köper genom mina länkar, helt oberoende av vilket kosttillskottsföretag/märke det är. Detta kallas för “affiliate” och i stort sett allt man kan köpa online kan man vara affiliate åt.

Som sagt är jag inte intresserad av någon sponsring men vanlig annonsering och liknande samarbeten tar jag gärna emot förslag på. Är du intresserad av detta så ta kontakt med mig.

Få en gratis e-bok!

Är du också nördigt intresserad av kosttillskott? Skriv upp dig på nyhetsbrevet för att få ett
gratis exemplar av min e-bok samt meddelande om när nya artiklar kommer eller annat intressant händer inom kosttillskottsvärlden!